Prof. Åkermans akademiske bibliotek

Professor Jonas Åkerman har forsket på det meste i naturen på Kapp Linné rundt Isfjord Radio. Hans livslange samling av akademiske bøker er nå samlet og gjort tilgjengelig i Prof. Jonas Åkermans akademiske bibliotek hos Basecamp Explorer på Isfjord Radio Adventure Hotel. Basecamp retter en stor takk til Åkerman for at vi sammen kan bidra til å øke bevisstheten til gjester og ansatte om den sårbare arktiske naturen gjennom hans private samling arktisk litteratur.

Ytterst i havgapet i vest på Spitsbergen finner du Isfjord Radio. Følg skiltene til biblioteket, og dykk ned i en unik samling arktisk litteratur.

Det er mer enn 1000 bøker i biblioteket. Er du interesser i arktisk natur kan vi nesten garantere at du finner det du leter etter her.

Velg deg en bok i en av hyllene, sett deg i en god stol, legg deg på sofaen eller ta med boka ned i stuen eller til rommet ditt. Biblioteket gir gjester og ansatte et rom for ny kunnskap, ro og refleksjon.

Åkermans bibliotek

Professor Jonas Åkerman ved institutt for naturgeografi og økosystemvitenskap ved universitetet i Lund i Sverige, har i 50 år forsket på flora, fauna, klima, geologi, geografi og det meste annet som er mulig å observere og studere i naturen rundt Isfjord Radio på Kapp Linné på Spitsbergen. I hans akademiske biblioteket kan du studere blomster, vær og vind, steiner og fjell, vegetasjon, dyr og fugler, permafrost, menneskenes påvirkning på naturen og mye, mye mer.

Gjennom sine studier har Åkerman samlet verdifull og relevant litteratur, og i 2019 ga Åkerman hele sitt uvurderlige bibliotek til Basecamp Explorer. Sammen med Åkerman har vi pakket ut bøker og tidsskrifter og og innredet et koselig bibliotek som alltid er åpent. Alle som besøker oss på Isfjord Radio kan fritt låne og lese alle bøkene, og etterhvert også oppgaver og andre dokumenter samlet opp gjennom 50 år.

 

Bøkene er fordelt på følgende kategorier

Permafrost
Geocryology
Geologi
Physical geography
Glaciology
Hydrology
Climatology
Meteorology
Oceanography
Ecology

Flora
Ornitologi
Arctic
Antarctic
Greenland
Svalbard Varia
Isfjord Radio
Svalbard History
Maps

Lukk

KONTAKT OSS

Fyll inn informasjon og vi tar kontakt med deg innen 1 virkedag.

  • DD dot MM dot YYYY
  • DD dot MM dot YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
1 1 1 11111